tirsdag den 30. september 2008

Kjøp av ku


I dag har vært en god dag. Det har endelig lykkes meg å få kjøpt en ku til Faraja og familien hennes. Etter mye frem og tilbake og forsøk på lurerier av diverse sykehuspersonell fikk Baba Faraja og jeg i dag avsluttet kjøpet av kua. Nora (kua) er nå på plass i sitt nye hjem. Det er deilig å hjelpe Faraja og familien hennes, som virkelig er lutfattige. Det hadde ikke vært mulig å kjøpe ku og fjøs uten hjelp fra venner og familie, så igjen – tusen takk!

Etter kua var vel på plass kastet jeg et blikk inn på soveværelset til familien. Min første tanke var, kan man virkelig bo slik???!!! Seks mennesker er sammen om å dele to senger i et trangt lite kott av et rom med jordgulv. Det var fuktig og skittent der naturlig nok. I vår verden bor kuer bedre enn denne familien...

Foreldrene er simpelthen så lykkelige over å ha fått en ku. Nå har de melk å gi til barna sine hver dag. Er de heldige og passer godt på kua kan de nok også få nok melk til å selge til andre i landsbyen og dermed tjene litt penger!

..så ja, dagen i dag har vært inspirerende, gledelig og bekreftende på at gjør man en innsats så kan man hjelpe de som trenger det aller mest!

Ingen kommentarer: