fredag den 26. september 2008

De fantastiske tre på turFredag 5 september kunne ikke komme fort nok, for det var dagen da mamma og pappa skulle komme på besøk til meg. I hele to uker skulle vi ut på eventyr sammen. Det var så utrolig deilig å endelig se de komme ut av flyet – jeg hadde gledet meg sånn til å vise de mitt Afrika! De første par dager bodde vi på Kigongoni Lodge, en luksus oase ikke langt fra støvete og menneskemyldrende Arusha. Mens jeg har vært i Arusha har Kikongoni Lodge vært et skjønt sted å komme til i helgen. Her er rom for å ligge flat ved poolen og slappe av helt i sin egen verden.

Etter et par glass rødvin på rommet, full oppdatering på de siste par måneder og en god natts søvn begav vi oss avsted på afrikansk marked. På lørdagsmarkedet i Tengeru kan man få kjøpt så og si alt mellom himmel og jord. Det må sies at nok mange av de klærne vi er så snille og donere til Afrika i god tro om at de blir gitt bort til en fattig stakkar nok havner på et marked som dette...hvor de blir solgt som varmt hvetebrød... Søndag dro vi til Nkoaranga Hospital. Her fikk m+p full rundtur på sykehuset, var med på bandasjeskift på Faraja og ikke minst fikk hilst på Ernie – min firbente roomie som er opphavet til mye frustrasjon.Safarien vår startet mandag morgen. Vi hadde en fantastisk god guide, som tok oss med til Tarangire, Ndutu og Ngorogoro crater. Det er en fenomenal, men også til tider en litt sjelvende og fryktinngytende følelse å være så tett innpå ville dyr. Dyrene derimot enser så å si ikke safari bilene som kjører rundt - heldigvis.


En av de flotteste opplevelser var når vi støtte på tre gepard brødre i Ndutu. Vi var de eneste mennesker i mils omkrets og det var fascinerende å kunne studere dyrene så lenge vi ville, og vite at vi var de eneste der. En annen stor opplevelse var i Ngorogoro crateret tidlig torsdag morgen. Her krysset to store hannløver veien rett foran nesene på oss. De kom slentrende av gårde med bulende mager...det var nesten som om tiden stod stille.


Ingen tur til Tanzania uten å besøke Zanzibar! Det er fjerde gang jeg er på øyen og det blir nok ikke den siste. I Arusha området er størsteparten av befolkningen kristne, mens på Zanzibar er de muslimer. Arkitektur og kultur er derfor rett forskjellig. Det første vi gjorde da vi kom til Zanizibar var å strene bort på Africa House for å nyte solnedgangen i havet og suge inn folke livet. Etter et par glass rødvin fikk jeg lokket m+p med på å røyke vannpipe – hehe, det var skikkelig morsomt! Dagen etter dro vi på kryddertur. Vi kjørte avsted til en krydderplantasje hvor vi snuste og smakte på diverse frukter og krydderier. Det er artig og rent faktisk se hvordan nellikspiker- og kaneltrær ser ut. Stone Town på Zanzibar er et mylder av trange snirklegater – nesten som å bevege seg i en labyrint. Overalt er det små boder hvor det selges bilder, statuer, skjerf, kangaer, krydder...you name it! Etter et par varme og intense dager i Stone Town var det skjønt å komme ut til stranden, til Mchange Beach Lodge. Her var hvit, myk sandstrand så langt øyet kunne se, behagelig atmosfære og et fantastisk hyggelig personell. Vi kosa oss fryktelig! Late dager med turer på stranden, ananasjuice i solen og ”rogo” mat! –og jeg må ikke glemme...daglig boccaturnering ;o) PARADIS!!

Jeg er så glad for at m+p likte seg så godt her i Tanzania. Jeg synes de er rett tøffe som tok dalla-dalla tur på strak arm, spiste all afrikansk mat vi kom over, prøvde seg frem på gebrokkent swahili og ikke skrek altfor høyt når det til tider var en tre 4-5 cm store kakkelakker på rommet vårt!!

Mama yangu na baba yangu, Karibu Tena!

Ingen kommentarer: